fredag 1 april 2011

Smisk och smaklöshet

Kvällstidningsjournalistiken och dess kvalitetsnivå är ju ibland diskutabel men nu har väl ändå Aftonbladet nått botten? Sitter och slösurfar; läser om allt och ingenting när en rubrik fångar mitt intresse:

Efter misshandeln- stjärnan chockar.
"Älskar att bli smiskad"

Det handlar naturligtvis om Rihanna men rubriken är totalt missvisande och artikeln snarare ett hopklipp av diverse citat från en intervju av tidningen Rolling Stone. I första delen kommenterar sångerskan hennes smått kontroversiella låt S&M och medger att hon då och då gillar lite smisk. Dock så ska det inte smiskas med redskap utan helt spontant. I del två tas händelsen när hon blev misshandlad av Chris Brown upp och att hon nu har lättat på restriktionerna kring hans besöksförbud.

Som två separata artiklar känns det helt acceptabelt, ja kanske till och med som en och samma artikel även om den är något ointressant. Men rubriken? Så totalt vidrig, smaklös och rent ut förolämpande.

Man behöver inte vara smartare än en femteklassare för att förstå antydan till att det skulle finnas ett samband mellan Rihannas sadointresse och misshandeln. Vad Aftonbladet antyder är alltså att hon kanske rentav NJÖT av att bli påpucklad? Ja, hon vill ju att det ska komma spontant och att endast händer el dylikt ska användas.

Vissa gillar S&M, andra inte och även om det kanske känns och kan göra ont, så är ändå tanken att det ska vara lustfyllt och utövas av människor som finner det upphetsande. Därför ser jag det som ett riktigt lågvattenmärke att jämföra ett njutningsmedel med en ofrivillig misshandel. Jag tänker inte publicera bilden av hur Rihanna såg ut efter att Brown "smiskat" henne, bilden har cirkulerat tillräckligt tycker jag, men det är nog ganska uppenbart att hon inte njöt av det.

En rubrik som denna är i klass med renodlad skvallerjournalistik, ja frågan är om det inte är värre än så. Jag hade eventuellt "förstått" valet av rubrik om det hade hamnat på ett löp för att sälja men så är nu inte fallet.

Skäms Aftonbladet, skäms! Ni förtjänar lite smisk, av det mindre njutningsfyllda slaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar